Tenshi no Tamago (Angel's Egg)


Film, Murayama Yuka'nın ödüllü romanını temel almıştır.
19 yaşında olan Ayuta, üniversite giriş sınavlarını kazanmış ve hayali olan ressamlığa burada devam etmiştir. Kız arkadaşı Natsuki de üniversiteye girmiş ve ikisi üniversitede harika bir çift olarak herkesin göz odağı olmuştur. Ayuta için ise her şey daha farklıdır. Natsuki'yi seviyordur ama onun kadar değil... Ayuta bir gün trendeyken, durakta trene binmeye çalışan bir bayana yardım eder ve ona o an vurulur. Aşkı işte o an yaşamaya başlar. Ayuta'nın babasının akıl sağlığı yerinde değildir ve bu yüzden hastanede bakım altındadır. Annesi ise küçük bir lokanta işletiyor ve evin geçimini sağlıyordur. Kocasının yokluğunda ise yeni bir erkek arkadaşı bulmuştur, ama tam olarak aralarında ki ilişki belli değildir. Ayuta, hastaneye babasını ziyarete gittiğinde trende gördüğü bayanın babasının doktoru olduğunu öğrenir ve onunla konuşur ve konuşmalar sıklaşır. Ayuta, babasına evde bakmak ister ve doktoru olan Haruhi'yi ikna eder. Ancak babası bir müddet sonra ölür ve Haruhi bundan kendisinin suçu olarak görür ve doktorluktan ayrılır. Ve asıl işin kötü yanı, Haruhi, Natsuki'nin ablasıdır. Natsuki, Ayuta'nın Haruhi'ye olan ilgisini farkeder ve buna içten içe üzülür. Ayuta, Haruhi'yi hastaneye döndürmeyi başarır. Ve dahası onu da kendine aşık eder. Artık Ayuta'dan daha mutlu bir kişi yoktur. Yıllar sonra bunların hepsi geçmişte kalmıştı... Natsuki öğretmen olarak bir okulda çalışıyordur. Ayuta ise bir inşaat işçisi olarak çalışıyordur artık. Geriye kalan ne vardır? Ayuta, Haruhi ve aşk! Bazen her şey yolunda gitmiyorsa hep böyle devam edecek demek değildir. Tabii bu hikaye de farklı...



İlk görüşte aşka inananlar için yapılmış bu film =) Ehehe tamam şakaydı =) Güzel bir film... Çıktığınız kızın ablasını tanımıyorsunuz ve ilk görüşte ona aşık oluyorsunuz. Tabii bir tesadüf üzerine. Oldukça karmaşık bir olay olmalı... Ve biraz da kötü=( Ben yaşamak istemezdim böyle bir şey ki Allah'tan ablam yok ahahaha =) Tabii çocukta çıktığı kıza aşık değildi o da var. Karşılık bulması güzel bir şey bana göre. Tabii her şey bu kadar basit değil! Filmi izleyince anlayacaksınız. Oyuncuları yani ana karakterleri beğendim hatta Natsuki'yi önceden bir dramada başrol oyuncusu olarak tanıyorum. burada da gayet iyi oyun sergilemiş. Aşk diyorsanız eğer, bu filmi size öneririm. Bu arada sonuna kadar izlemeyi unutmayın. Mutluluklar daima uzun sürmüyor, şu anın değerini bilin. İyi seyirler =)


Yıl: 2006
Tür: Aşk, Romantizm, Hayat, Ressamlık

Oyuncular:

Hayato Ichihara - Ayuta Ipponyari
Manami Konishi - Haruhi Godo
Erika Sawajiri - Natsuki Saito
Tomokazu Miura - Shibusawa
Kazuma Suzuki - Hasegawa
Keiko Toda - Sachie Ipponyari
So Kitamura - Naoki Ipponyari


Hansel ve Gretel

Bir varmış bir yokmuş Eun-su adındaki bir adam annesini ziyaret etmeye giderken taşra yolunda araba kazası yapar. Daha sonra ormana doğru yürü ve bayılır. Gözlerini açtığında kırmızı pelerin giymiş elinde lambası olan bir kız görür. Kırmızı pelerinli kız onu evine götürür.
Kızın evi ve ailesi çok garip ve tuhaftır. Hiç kimse herhangi bir pişirme yapmazsa bile bir sürü şekerleme ve tatlı yiyecekler masalarını süslemektedir. Ev bir sürü parlak renkler ve garip tasarımlar ile donatılmıştır.  Anlaşılan gecede bazı garip, kötü şeyler oluyordur.
Eun su her evden ayrılıp ormandan çıkmaya çalıştığında hep bu garip eve gelmektedir. Buradan kaçamadığını keşfeder; ormandan dışarı hiçbir yol yoktur. Daha sonra çocukların ebeveynleri kaybolur, daha sonra bir çift eve gelir. Olaylar aşamalı olarak gelişir.
Yorum: Harika bir gerilim filmi. Hansel ve gretel masalının farklı ve orjinal bir uyarlaması. Baştan sonuna kadar filmin içine çekiliyorsunuz. Olayların gidişatını merak edip kimin iyi kimin kötü olduğunu düşünüyoruz.  Küçük sürprizlerle karşılaşıyoruz ve müthiş bir finalle son buluyor. Tadı damağımda kaldığını söyleyebilirim.
Yönetmen Yim Pil-Sung[1]
Yazar Kim Min Suk
Oyuncular Cheon Jeon-yeong
Eun Won-jae
Shim Eun-kyeong
Jin Ji-hye
Ülke South Korea
Dil Korean

Beethoven Virus


Durumi, kemanına çok değer veren, çalışan bir kızdır. Özellikle bu günlerde paraya çok ihtiyacı vardır. Bu yüzden müzikal kariyerini hafife alıp çalıştığı işin üzerine gitmektedir. Ancak iş yerinde de herkes onun üzerine gitmektedir. Durumi için herşey çok zordur, kimse onu anlamamaktadır, onu rahatlatan tek şey müziktir. O sıralar bir orkestra için çalışmaktadır, orkestranın şefliğini aynı okuldan mezun oldukları bir arkadaşı yapmaktadır. Ancak arkadaşı yolsuzluktan tutuklanır ve orkestra dımdızlak ortada kalır. Durumi, orkestra için bir Trampetçi ararken yanlarındaki apartmana taşınan bir polis memuruna rastlar. Kang-gun woo, trampeti kendisi öğrenmiştir, buna rağmen bir profosyonel kadar iyi çalmaktadır. Ancak klasik müzik sevmediğini söyleyip orkestraya katılma isteğini reddeder. Kang Gun Woo, çok eskiden işi bırakmış eski, çok başarılı bir orkestra şefidir. Durumi'nin orkestrasını yönetecektir. Herkes ona Ma-ae der, insanlarla sosyalleşmekte fazlasıyla başarısızdır.
Müzikal kariyerlerini farklı sebeplerden bırakan iki müzisyen zor bir orkestra için deha sayılabilecek bir orkestra şefi tarafından bir araya getirilir.
Hiçbir maddi destek vb. olmadan bu orkestrayı kurmaları hepsini zorlasa da hayallerinin işi budur ve hiçbirinin vazgeçmeye niyeti yoktur. Orkestra iyiye gittikçe hepsinin rüyalarının peşinden gitme isteği de artacaktır.


Farklı kişiliklere sahip üç insan, genç/yaşlı fark etmeden, hepsinin de istediği, sevdiği tek şey müzik... Drama kesinlikle pozitif bir enerji yayıyor, ayrıca müzikleri de çok başarılı(şaşırmadınız sanırım xD ) Özellikle müzik sevenler dramayı izlerken kesinlikle çok büyük bir zevk duyacaktır. Müzik ensturmanlarına arkadaşları gibi bakan kişiler izlemek beni çok mutlu etti açıkçası, adeta yalnız olmadığımı hissettim ^^

Oyuncular: Kim Myung-min, E. Ji-ah, Jang Keun-suk
Yönetmen: Lee Jae-hyu
Senarist: Hong Jin-a
Bölüm Sayısı: 16

Bölümler hala devam ediyor, http://d-addicts.com adresinden her hafta indirebilirsiniz.

Online İzle:

1 - 2 - 3 - 4

Shinigami no Ballad




Ölüm tanrılarına yani Shinigamilere yardım etmeleri için çocuklar eğitim görmektedir. Bunlardan biri olan Daniel, eğitimini bitirmiş ve korkunç görünen azraillerden birinin yanında çalışmaya başlamıştır. A-100100 kimlik kartına sahip olan beyaz saçlı beyaz elbiseli shinigami, diğer shinigamilerden oldukça farklıdır. Hem dış görünüş açısından hem de düşündükleri ve yaptıklarıyla bir çok kez kuralları çiğnemiştir. Daniel'in efendisi olan shinigami ise A-100100'dür. Daniel, efendisiyle gittikleri görevlerde zamanla ona ayak uydurur ve kendi fikirleri de değişmeye başlar. Daniel ona daha sonraları Momo ismini verir. Böylece artık Momo diye seslenir efendisine. Momo, sıradan bir shinigamiden çok farklı olmasını insanlara yardım ederek gösterir. Canını alacağı insanı bir zaman önceden gelir, görür ve ona öleceğini bildirerek buna hazırlanmasını söyler ve dahası ölecek kişinin tanıdıklarına da yardım eder bir şekilde. Hatta kişiler öldükten sonra bile bu yardımı sürdürür. Bir bakıma kendi görevinin dışında bir görev üstlenir bu şekilde. Bir başka farklı yanı ise ölen kişiler için üzülmesi ve ağlamasıdır... Daniel ise bu süreç içerisinde Momo'dan ilginç şeyler öğrenir.


Not: Mangası ve animesi olan bu serinin live-action serisinde Daniel bir kedi değil insan olarak karşımıza çıkar.


Animesini sevmiştim, live-actionunu da gayet başarılı olmuş bence. Ölüm tanrısısınız ve insanların canlarını alıyorsunuz. Elinizden gelen bir şey yok, çünkü bu sizin göreviniz... Yapabileceğiniz tek şey ise onların son isteklerini yapabilmek veya hiç yoktan tanıdıklarına yardım etmek. Oldukça zor bir şey olmalı =( İlginç hayat hikayeleri izlemek hoşunuza gidiyorsa ve biraz da hüzünlenmek, bu dizi size göre derim. İyi seyirler=)


Yıl: 2007
Bölüm Sayısı: 12
Türü: Dram



Oyuncular:

Hamada Shoko - Momo
Yoshida Riko - Daniel

İlk Kar - Hatsuyuki no koi - Virgin Snow



Min'in babası bir profesördür. Babasının işi dolayısıyla babasıyla birlikte Japonya'ya taşınır. Bir gün taşındıkları yerde ki bir tapınakta masum bakışlı güzel bir Japon kızı ile tanışır. Kızın ismi Nanae'dir ve gelecekte iyi bir ressam olmayı istemektedir. Min daha sonradan Nanae'nin okuluna transfer olduğunu öğrenir ve buna çok sevinir. Min ve Nanae arkadaş olurlar ve çok iyi anlaşırlar. Yalnız bir sorun vardır. Min, Kore'den gelmiştir ve Japoncası çok kötüdür. Bu büyük farka rağmen Nanae ile iyi anlaşabilmiş ve ona ilk görüşte aşık olmuştur. Ve bu aşka Nanae'de karşılık vermiş ve Min ile harika günler geçirmişlerdir. Ama Min'in bilmediği bir şeyler vardır Nanae hakkında. Nanae'nin babası bir kaç yıl önce ölmüştür. Annesi kendine içkiye vermiştir ve bir adam onları sık sık rahatsız etmektedir. Nanae bu durumda en iyi yolun uzaklaşmak olduğunu anlar ve Min'e veda etmeden ayrılır. Bu sırada Min ise büyükannesinin hastalığının ilerlemesi üzerine onun yanına gider ve Nanae'nin ayrıldığını Japonya'ya dönünce öğrenir. Min bu ayrılığın nedenini asla anlamaz ve Nanae'yi de asla unutmaz. Ama hikayenin bilinmedik bir tarafı daha vardır. Bunu yıllar sonra bir gün ilk kar yağdığı zaman anlayacaktır.




Aşk ve romantizm... Harika bir Japon-Kore yapımı film. Düşünsenize ilk görüşte aşk ne kadar değişik bir duygudur! Yaşamadan bilinmez elbet ama bana göre farklı ve özel bir duygu olmalıdır diye düşünüyorum. Yabancı bir ülkeden gelmişsiniz ve yeni yaşayacağınız yerin dilini bilmiyorsunuz. Oldukça zor bir durum olmalı sanırım. Hele ki oradan birisine aşık oluyorsanız bu daha da ilginç bir durum olur. Ama bu film de aşkın dil ve ırk gözetmediğini görüyoruz ve oldukça da iyi işlenmiş bu olgu. Ayrılık! Olmazsa olmuyor sanırım... Ağlıyorsunuz evet! Filmde gözyaşı da var ve bu da çok güzel işlenmiş. Ana karakterleri oyuncuların ikisi de çok şeker ve rollerini iyi yapmışlar bana göre. Konu iyi, oyuncular iyi! İzleyin derim kesinlikle. Hele ki aşk konularını seviyorsanız kaçırılmaz diyorum bu film. İyi seyirler=)



Yıl: 2007

Türü: Aşk, Romantik



Oyuncular:


Jun-gi Lee - Min Kim
Aoi Miyazaki - Nanae Sasaki



Hana Yori Dango Final: Movie


Hana Yori Dango: Final, Domyouji'nin Makino'yla olan evliliğini açıklamak için yaptığı basın toplantısıyla açılır. Her şey iyi gidiyor gibidir. Sonradan, aileler çifti tebrik etmek için bir araya gelir. Domyouji'nin annesi bile -onları ayırmak için neler yapmıştı hatırlasanıza- onlar için mutludur. Hatta ona Domyouji ailesinde nesilden nesile geçen, "Smile of Venüs"(Venüs Gülümsemesi) isimli 10 milyon Yen(yaklaşık 95 Milyon Dolar) değerinde bir taç verir.

Sonradan, otel odasında, Makino hayatının bundan sonra bir daha asla eskisi gibi olamayacağı için endişelenmeye başlar. Domyouji onu rahatlatmak için bundan sonra hayatının geri kalan tüm kısmını Makino'yu korumakla harcayacağını söyler, ancak o bunları henüz söylerken, siyahlar içinde bir adam gelir ve Smile of Venüs'ü çalar. Domyouji adamı yakalamaya çalışır ancak şehir çok büyüktür, adamı elinden kaçırır. Otel odasına döndüklerindeyse ilginç bir manzarayla karşılaşırlar, etraf tamamen temizlenmiş, pencereler yenilenmiştir, sanki odada hiçbir şey yaşanmamış gibidir. Görünüşe göre onlara karşı hazırlanan bir komplo söz konusudur. Bu inanılmaz komployu hazırlayan yine -Makino'nun bu kadar değerli bir şeyi bile koruyamadığını göstermek adına- Domyoujinin annesi olabilir miydi? Yoksa otelden biri suçu örtpas etmeye mi çalışıyordu? Domyouji ve Makino, bunun altında kimin olduğunu araştırmaya karar verir. Ve birden kendilerini Las Vegas, Hong Kong ve bunlar gibi birçok yer gezerken, çok garip maceralara bulaşırken bulurlar. Bu arada, diğer karakterlerin fanları endişelenmesin, F4 de karşımıza çıkacak :)))

Film, Tsukushi Makino'nun mezuniyetinden bir yıl sonra koyulur. Hikaye, beş ana karakterin bu sırada başlarına gelenleri, Tsukushi ve Tsukasa'nın ilişkilerindeki hareketleri anlatır. Film için Las Vegas gibi önemli yerler ziyaret edildi. Ayrıca Inoue Mao'nun başrol oynadığı ilk film. Daha da önemlisi, hikaye güncel olarak, orjinal mangaka tarafından geliştiriliyor.

Download
MU:
01: http://www.megaupload.com/?d=N0G4H8R1
02: http://www.megaupload.com/?d=BLU5XR56
03: http://www.megaupload.com/?d=HTVDV48U
04: http://www.megaupload.com/?d=J5OAPPT6
05: http://www.megaupload.com/?d=FYPKW6T8
06: http://www.megaupload.com/?d=GHTC3LXP
07: http://www.megaupload.com/?d=DKR3OR2Q
08: http://www.megaupload.com/?d=GXQETTLN


MF:
01 http://www.mediafire.com/?vjd0yiry03y
02 http://www.mediafire.com/?igkmyuhujme
03 http://www.mediafire.com/?wmnzj1zamhy
04 http://www.mediafire.com/?5nzizmm1imr
05 http://www.mediafire.com/?enrzym3yzq2
06 http://www.mediafire.com/?hjnyayfzudk
07 http://www.mediafire.com/?5mloxnyow4g
08 http://www.mediafire.com/?qzyg5kjhiwl

Netload:
Akşama ya da yarına ekleyeceğim =)

Tokyo Tower



Hikaye iki üniverste öğrencisini ve aşk hayatlarını anlatıyor.
İkisi de büyük kadınlardan hoşlanan üniverste öğrencileri Kojima (Okada Junichi) ve Koji (Matsumoto Jun) en iyi arkadaş olmalarına rağmen birbirlerinden tamamen zıt karakterlere sahiptirler. Koji, bir kadınla birlikte olmak için herşeyi yapabilecek ancak istediğini aldıktan sonra soğukkanlılıkla hiçbir şey olmamış gibi davranabilecek biridir. Kojima'ysa arkadaşının tam tersine Shifumi(Hitomi Kuroki)'yle olan hiç bir anlamı olmadan yürüttüğünü söylediği ilişkisini ayakta tutmak için elinden geleni yapmaktadır. Annesinin bir arkadaşıyla beraber olmaktadır ancak arkadaşına amacının farklı olduğunu söylese de evli olan bu kadına aşık olmaktadır. Onu kaybetmemek için elinden geleni yaparken Koji tamamen farklı hedefler peşindedir.

Annesinin arkadaşına delicesine aşık olan Kojima, her ne kadar onu boğmak istemese de mutlu etmek için elinden geleni yapmaktadır. Kocasıyla rahat bir yaşamı olduğunun farkındadır ancak onu kimseyle paylaşmak istememektedir. Bunu Shifumiyle bu konu hakkında konuştuğu zaman onun da kendisi için aynı şekilde düşündüğünü öğrenir. Ancak yapabilecekleri ne vardır, ilişkilerini nasıl ayakta tutacaklardır?

Koji ise, otoparkta tanıştığı bir kadınla ilişkiye başlar. Kadın evlidir, ancak kocasından da, annesinden de nefret etmektedir, hergün onlarla aynı evi paylaşıyor olmak kadını deli etmektedir ve kaçış yolunu Koji'de bulur. Ancak kadın durmasını istediğinde Koji durmayacaktır. Bunun üzerine ona iyice bağlanan kadın, bu sefer Koji'nin durma isteğini umursamaz. Yıpranmış, kalbi kırık bir ev kadınından beklenmedik derecede güçlü olan bir kadındır. Bu kadınla ilişkisi sürerken, Koji geçmişte annesiyle beraber olduğu bir lise arkadaşına rastlar. Kızın hayatı onun yüzünden adeta mahvolmuştur. Ancak buna rağmen Koji'den nefret etmemektedir. Ya da etmiyormuş gibi davranmaktadır. Koji ona nasıl davranırsa davransın peşini bırakmaz.

Film boyunca kadın/erkek ilişkilerine değişik bir açıdan bakan yönetmen, aynı zamanda "sevebilen" ve "sevemeyen" erkeklerin nasıl bu hale geldiğini de "kendince" anlatıyor. XD

Uyarı: Matsumoto Jun'u yeteri kadar sevmiyorsanız bu filmi izlememenizi öneririm zira kendisinden nefret edebilirsiniz. Sonuçta pisliğin tekini oynuyor, çıplak olanından bi tane =PPP

Download: Part 1 | Part 2 | İngilizce Altyazı

2oo8 Sonbahar Sezonu Japon Dramaları

FUJI TV

1 Innocent Love
Zaman: Pazartesi 9pm
Başlama Tarihi: Oct 20
Official Site: http://wwwz.fujitv.co.jp/innocentlove/pre/intro.html
Bilgi: http://www.sanspo.com/geino/news/080820/gnj0808200434011-n1.htm
Oyuncular: Horikita Maki, Kitagawa Yuzu, Kashii Yu, Narimiya Hiroki, Fukushi Seiji, Uchida Yuki



2. Celeb to Daihinmin
Zaman: Tuesday 9pm
Başlama Tarihi: Oct 14
Official Site:
Bilgi: http://www.sanspo.com/geino/news/080811/gnj0808110434005-n1.htm
Oyuncular: Ueto Aya, Kamiji Yusuke



3. Team Batista no Eiko
Zaman: Tuesday 10pm
Başlama Tarihi: Oct 14
Bilgi: http://www.sanspo.com/geino/news/080825/gnj0808250510014-n1.htm
Official Site: http://www.ktv.co.jp/batista_pre/
Oyuncular: Shaku Yumiko, Ito Atsushu, Nakamura Toru, Shirota Yu, Ihara Tsuyoshi, Natori Yuko
Theme song: Aoyama Thelma



4. Kaze no Garden
Zaman: Thursday 10pm
Başlama Tarihi: Ekim 16
Bilgi: http://www.fujitv.co.jp/fujitv/news/pub_2008/080425garden.html
Official Site:
Oyuncular: Nakai Kiichi, Kuroki Meisa, Kamiki Ryunosuke, Ito Ran, Okuda Eiji, Ogata Ken, Hirahira Ayaka
Theme song: by Hirahira Ayaka


5. King of Room
Zaman: Cumartesi 11:10pm
Başlama Tarihi: Ekim 4
Bilgi: http://www.sanspo.com/geino/news/080901/gnj0809010504002-n1.htm
Official Site:
Oyuncular: Mizushima Hiro, Suzuki Ann, Igawa Haruka, Watabe Atsuro

6. Akai Ito
Zaman: Cumartesi 11:10pm
Başlama Tarihi: Kasım 6
Bilgi: http://www.sanspo.com/geino/news/080624/gnj0806240500001-n1.htm
Official Site: http://www.fujitv.co.jp/akai-ito/index.html
Oyuncular: Minamizawa Nao, Mizobata Junpei, Kimura Ryo, Okamoto Rei, Ishibashi Anna, Sakuraba Nanami, Yanagishita Tomo.


TBS
1. SCANDAL
Zaman: Sunday 9pm
Başlama Tarihi: Kasım 19
Official Site: http://www.tbs.co.jp/scandal2008/
Oyuncular: Suzuki Kyoka, Hasegawa Kyoko, Fukushi Kazue, Toda Naho, Endo Kenichi, Sawamura Ikki, Mitsuishi Ken, Ishihara Yoshizumi, Kohinata
Fumiyo, Kato Toranosuke, Hosoda Yoshihiko, Momoi Kaori




2. Ryusei no Kizuna
Zaman: Cuma 10pm
Başlangıç Tarihi: Kasım 17
Official Site: http://www.tbs.co.jp/ryuseinokizuna/
Oyuncular: Ninomiya Kazunari, Nishikido Ryo, Toda Erika, Kaname Jun, Shitara Osamu, Terajima Susumu, Ryo, Emoto Akira, Miura Tomokazu

3. Bloody Monday
Zaman: Saturday 8pm
Başlangıç Tarihi: Kasım 11
Official Site: http://www.tbs.co.jp/bloody-monday/
Oyuncu: Miura Haruma, Sato Takeru, Yoshizawa Yu, Kichise Michiko, Matsushige Yutaka, Katase Nana, Ashina Sei, Fujii Mina, Kawashima, Umika, Tokunaga Eri, Nakahara Fumio, Shimada Kyusaku, Tetsushi Tanaka



TV ASAHI

1. Aibou
Zaman: Çarşamba 9pm
Başlama Tarihi
Official Site: ttp://www.tv-asahi.co.jp/aibou/
Oyuncu: Mizutani Yutaka, Terawaki Yasufumi

2. Shoni Kyumei
Zaman: Thursday 9pm
Starting Date:
Official Site: http://www.tv-asahi.co.jp/kyumei/
Oyuncu: Konishi Manami, Tsukamoto Takashi, Katsuji Ryo, Ogata Ken, Yamaguchi Sayaka, Fueki Yuko, Watanabe Eri, Jinnai Takanori



3. Gira Gira
Zaman: Cuma 9pm
Başlangıç Tarihi
Official Site: http://giragira.asahi.co.jp/
Oyuncular: Sasaki Kuranosuke, Maya Miki, Hara Sachie, Miura Shohei, Tanaka Yoji, Kotegawa Yuko, Ishibashi Ryo

4 Salaryman Kintaro
Zaman: Cuma 11:15pm
Official Site: http://www.tv-asahi.co.jp/kintaro/
Announcement:
http://www.sponichi.co.jp/entertainment/news/2008/08/07/02.html
Oyuncular: Nagai Masaru, Inoue Waka, Aoyama Noriko, Kazami Shingo, Kikuchi, Kenichiro, Ogawa Nana, Azama Miyu, Shioyama Misako, Kaneda Mika,
Hosokawa Shigeki, Furuya Ikko, Utsui Ken
Theme song: by Yuzu


NTV
1. Oh! My Girl!!
Zaman: Salı 10pm
Başlama Tarihi:
Official Site: http://www.ntv.co.jp/ohmygirl/
Oyuncular: Hayami Mocomichi, Kato Rosa, Yoshida Riko, Tomosaka Rie, Okada Yoshinori, You, Irie Jingi, Furuta Arata
Tema Şarkısı: Toki no Ashioto by Kobukuro

2. OL Nippon
Zaman: Wednesday 10pm
Başlama Tarihi: Kasım 8
Official Site: http://www.ntv.co.jp/ol-nippon/index.html
Oyuncu: Mizuki Arisa, Abe Sadawo, Minami, Inoue Yoshio, Moro Murooka,
Maeda Chie, Minagawa Sarutoki, Azuma Mikihisa, Asano Yuko, Hu Bing,
Laura Chan

3. Yume o Kanaeruzo
Zaman: Salı 11:58pm
Başlama Tarihi: Kasım 2
Official Site: http://www.ytv.co.jp/yumezou/index_set.html
Ekstra Bilgi: http://www.sanspo.com/geino/news/080828/gnj0808280434010-n1.htm
Oyuncu: Mizukawa Asami, Furuta Arata
Tema Şarkısı: Continue by Seamo

4. Scrap Teacher~Kyosei Saisei~
Zaman: Pazar 9pm
Başlama Tarihi:
Official Site:
Ekstra Bilgi: http://hochi.yomiuri.co.jp/entertainment/news/20080804-OHT1T00022.htm
Oyuncu: Yamada Ryosuke, Nakajima Yuto, Chinen Yuri, Arioka Daiki, Kamiji Yusuke, Kato Ai, Mukai Osamu, Yashima Norito




NHK

İsim Belirlenmedi(continuing)
Zaman: Sunday 8pm
Başlama Tarihi: 6th January
Official Site: http://www3.nhk.or.jp/taiga/
Oyuncular: Miyazaki Aoi, Eita, Horikita Maki, Tamaki Hiroshi, Nagatsuka Kyozo, Takahashi Hideki

2. Dandan
Zaman: Monday - Saturday 8:15 - 8:30am
Başlama Tarihi: September
Ekstra Bilgi: http://www3.nhk.or.jp/drama/html_news_dandan.html
Official Site:
Oyuncular: ManaKana(Mikura Mana, Mikura Kana), Ishida Hikari, Yoshida, Eisaku, Yamaguchi Shogo, Suzuki Sawa, Kinosaki Naoto, Mitsubayashi
Kyoko, Kishibe Ittoku, Ishikura Saburo, Miyata Keiko, Kuboyama
Tomohiro, Sagawa Mitsuo, Anan Kenji, Kawai Michiko, Soganoya Yasokichi,
Daito Yuki, Terada Yuki, Roko, Kyono Kotomi, Ito Mai, Taga Masaru,
Fujimura Shiho, Natsuyagi Isao, Kimura Fumino, Shigeyama Ippei, Kataoka
Shizuka, Ibu Masato
Tema Şarkısı: Takeuchi Mariya

3. Nanase Futatabi
Saat: Thursday 8pm
Başlama Tarihi: Oct 8
Bilgi: http://hochi.yomiuri.co.jp/entertainment/news/20080320OHT1T00103.htm
Official Site:
Oyuncular: Renbutsu Misako, Shioya Shun, Yanagihara Kanako, Mizuno Miki, Kaku Tomohiro, Miyasaka Kenta, Ichikawa Kamejiro




4. Shanghai Typhoon

Saat: Pazar 9pm
Başlama Tarihi:
Official Site:
Oyuncular: Kimura Tae, Peter Ho, Matsushita, Hosokawa Shigeki, Megumi, Hara Hideko, Furuya Ikko, Matsuo Satoru
Tema Şarkısı: mihimaru GT

Hanazakari no Kimitachi e


Bir okul, öğrencilerini yeteneklerine, başarılarına, zeka oranlarına ya da paralarına göre değil, görünüşlerine göre seçiyor. Çevrede "Yakışıklılar Lisesi/Yakışıklılar Cenneti" diye anılan bu erkek okuluna Amerika'dan yeni bir öğrenci katılıyor, Ashiya Mizuki.
Ashiya Mizuki aslında bir kız. Ancak yıllar önce yüksek atlama şampiyonu Sano tarafından birkaç serserilerin elinden kurtarılıyor, ancak serseriler Sano'yu ayağından yaralıyor ve Sano üzerindeki baskıları da düşünerek atlamayı bırakıyor. Bunu tamamen kendi hatası olarak gören Ashiya, onun gülümsemesini elinden aldığını düşünüyor ve onu tekrar atlamaya ikna etmek için onunla aynı okula gitmesi gerektiğini düşünüyor. Ne var ki bu bir erkek okulu ve etraf yakışıklılarla dolu...
Başlarda sınıfa yeni geldiği için baya bir alay edilen Ashiya, arkadaşlarına samimiyetini ispatladıktan sonra onlar tarafından çok sevilen biri haline dönüşüyor. Hatta gariptir ki, bazıları tarafından gereğinden fazla seviliyor.. Sınıf arkadaşı Nakatsu, Ashiya'yı diğerlerine karşı herzaman savunan ve onun yanında olan biri oluyor, bunu dostlukları adına yaptığını düşünse de zamanla ondan hoşlandığını farkediyor, ama Ashiya'yı bir erkek sandığı için kabullenmek istemiyor.
Bu sırada Ashiya'nın sırrı okulun doktoru tarafından farkediliyor. Daha ilk bakışta onun bir kız olduğunu anladığını söyleyen doktor, hikayesini dinledikten sonra Ashiya'ya yardımcı olmaya karar veriyor.


Karakterler
Ashiya Mizuki
Sano'yu tekrar atlamaya ikna etmek için Amerika'dan Japonyaya gelmiştir. Aslında bir kızdır ama erkek kılığına girip İkemen Paradis'e kaydolmuştur. En iyi arkadaşı Nakatsu'dur.

Sano Izumi
Eski liseler arası yüksek atlama şampiyonudur. Amerikadaki çalışma kampında bir kızı kurtarırken yaralanmış ve yüksek atlamayı bırakmıştır. Ta ki Ashiya gelene kadar...

Nakatsu Shuichi
İkemen Paradise'in en matrak ama bir o kadar da iyi kalpli öğrencisidir.Ashiya'dan hoşlanmaktadır ama erkek olduğunu sandığı için bunu kabullenememektedir. Her zaman onun arkasını kollar, futbolda çok iyidir. Hayali bir gün iyi bir futbolcu olmaktır.

Umeda Hokuto
Okulun doktorudur. Ashiya'nın kız olduğunu bilen tek kişidir, ancak amacını öğrenince ona yardım etmeye karar verir. Çok sinirli, asabi olmasına rağmen altın kalpli bir insandır. Eşcinseldir ama eski bir eşi vardır. Minami'nin amcasıdır.

Nanba Minami
2. Yurdun başkanıdır. Kızları tavlamak konusunda doğuştan bir yeteneği vardır, okuldaki kimse bu konuda onunla boy ölçüşemez. Geçmişte kendisine özel öğretmenlik yapan bir kadına aşık olmuştur, ancak acı bir şekilde sonlanmıştır. Kendileri herşeyiyle rei'nindir sulanmayınız. 0.o

Tennouji Megumi
1. yurt başkanıdır. Blossoms lisesinden bir sevgilisi vardır, yurttaki öğrenciler bunu hiç çekemez. Dövüş sanatlarında uzmandır ve yurttakilere baya çektirir.

Himejima Masao
3. Yurdun başkanıdır. Blossoms'dan Hibari'den hoşlanmaktadır. Büyü yapmaya alışkın olduğundan neredeyse her bölümde lanetlenmesi, içine ruh, cin, şeytan, artık etrafta ne varsa ondan girmesi muhtemeldir.

Kagurazaka Makoto
Kendileri İkemen Paradise'de okumamaktadır. Sano'nun yüksek atlama konusundaki tek gerçek rakibidir. Aslında tamamen ona karşıymış gibi görünse de iyi bir kalbi vardır, Sano'nun tekrar atlaması için elinden geleni yapar.

Hanayashiki Hibari

Blossoms Lisesindendir. Kendini "Günahkar bir kadın" olarak görmektedir. Sano'dan hoşlanmaktadır. İkemen Paradise'dekilerin rahat etmelerini sağlamak için elinden geleni yapar. Kendisine ait "Hibari 4" isimli bir grubu vardır.

Imaike Komari

Blossoms Lisesinde okumaktadır. Hibari 4'da en hor görülen üye olmasına rağmen çoğu erkek ondan hoşlanmaktadır. Ancak o Nakatsu'dan hoşlanır. Çok iyi, sevimli bir kızdır.

Taiki Kayashima

Takumi'nin oda arkadaşıdır. İnsanların duygularını, kişiliklerini, amaçlarını vb. auralarından okuyabilmektedir. Hayaletleri görebilme ve onlarla konuşabilme yeteneğine sahiptir. Az konuşur, öz konuşur.

Senri Nakao

2. Yurdun başkanı Nanba'ya aşıktır. Okulun idolüdür diyebiliriz. Başkarda Ashiya'dan çok sevimli olduğu için hoşlanmamıştır. Ancak sonradan o da Ashiya'nın samimiyetini farkedecektir.

Kyogo Sekime

Genellikle adı kimse tarafından doğru hatırlanmaz. Ashiya'nın okulda arkadaş olduğu ilk kişidir. Blossoms'dan Juri'den hoşlanmaktadır, onun kalbini kazanabilmek için Gundam Cosplay'i yapıyor.

Yurtlar Hakkında kısa bilgi
Ikemen Paradise'de toplam üç adet yurt vardır. Bu yurtlar, müdüre tarafından sürekli yapılan ve güzel ödüllerle karşılığı verilen yarışmalarda sürekli birbirleriyle yarışırlar, bu yüzden özellikle yurt başkanları birbirlerinden nefret ederler. Öğrenciler bu yurtlardan istediklerini seçme hakkına sahiptir.
Birinci yurt, Tennoji Megumi yönetimindedir. Dövüş sanatları üzerinde yoğunlaşmışlardır. Sürekli antrenman yaparlar, her konuda kazanmanın bilek gücüne bağlı olduğuna inanırlar. Okulun en disiplinli yurdudur, başkanlarından hepsi nefret etse de kimse ona karşı gelemez.
İkinci yurt Nanba Minami başkanlığındadır. Spor üzerine yoğunlaşmıştır. Okulun en az disiplinle yönetilen yurdudur, bizimkiler de bu yurtta kalmaktadırlar, dolayısıyla dizi boyunca en çok içli dışlı olduğumuz yurt da denilebilir. Aynı zamanda en geyik yurt da kendileridir, eğlenmeyi gerçek anlamda bilirler ve arkadaş olarak yurttaki herkes birbirleriyle çok yakındır.
Üçüncü yurt Himejima Masao başkanlığındadır. Yurt başkanı kendisine Oscar der, yurt gösteri sanatları üzerinde kendini geliştirmektedir. Asla kötü bir görünümle dışarı çıkmazlar, ortama girişleri her zaman çok görkemlidir.

Sakura Komitesi
Üç yurdun başkanlarının oluşturduğu bir komitedir. Zaten birbirleriyle iyi geçinemeyen yurt başkanları, sadece gerçekten önemli bir durum olduğunda komitede bir araya gelirler. Öğrencilerin ortak sorunlarını çözmek için kurulmuşlardır. Yeri geldiği zaman öğrencilerin refahı adına öğretmenlere ve hatta yetkili kişilere bile karşı gelebilirler. Sakura komitesi müdüreden öğrencilere bir "hazine" niteliğinde verilmiştir. Nitekim öğrenciler de yurt başkanları da bunun imkansız olduğunu düşünmektedir. Ancak sonradan olan bazı önemli olaylar onları bir araya gelmeye zorlamaktadır ve aslında o kadar da kötü bir şey olmadığını fark ederler. Yine de tabii ki sorunlar çözüldüğünde eski hallerine dönerler xD

Oyuncuların Birbirleri Hakkında Yorumları
(1) Horikita Maki için
Shun: Maki inanılmaz bir yaşam sevincine sahip. Onun düşündüklerini de anlayabildiğim için olsa gerek, onunla beraberken kendimi çok rahat hissediyorum
Toma: Kesinlikle çok güçlü bir yapısı var. Ayrıca böyle bir coolluğu var, bazen istemediği şeyleri yaptığında bile mutlu olabildiği için onu baya kıskanıyorum.
Hiro: Çok güvenilir bir kız. Herşeyin altından kendi başına kalkabilecek biri. Bazen kesinlikle söylememesi gereken şeyleri kocaman bir gülümsemeyle söylüyor, ve siz ne olup bildiğini anlamadan affediveriyorsunuz.

(2) Oguri Shun için:
Toma: Özgür adam! Çevresine karşı tavrını gerçekten takdir ediyorum, bazen o kadar ÖZGÜR oluyor ki onu bulmakta zorlanıyoruz! Hahaha.
Maki: Çok kararlı ve alçakgönüllü biri. Bazı şeyleri hiç kafasına takmıyor, ama her zaman kendine bakabilecek kadar sorumluluk sahibi.
Hiro: İnsanlarla çok kolayca arkadaşlık kurabiliyor. Ama tabii hala anlayamadığım bir çok özelliği var...

(3) Ikuta Toma için:
Shun: Çok ciddi ve dikkatli biri. Çevresine karşı her zaman duyarlı ve kibar. Hatta bi çok defa onun bu özellikleri tarafından paçayı bişeylerden yırtmışımdır.
Maki: Çok kibar ve konuşulması kolay biri. A-Tipi insanlarla düşünce tarzlarımız pek uyuşmasa da İkuta'yla çok iyi anlaşabiliyorum.
Hiro: Herzaman herkese karşı çok kibar ve güvenilir birisi. Sayesinde A-Tipi insanların herhangi bir zayıf noktası olmadığını düşünmeye başladım.

(4) Mizushima Hiro için:
Shun: Hala bu adamın nasıl bir kişiliğinin olduğunu anlayamadım ben ya.. Ha ha. herzaman çok kibar ve düşünerek hareket eden biri gibi. Ama tabi işin içine duygularını kattığı zaman nasıl bir insan olduğunu bilemiyorum.
Toma: Tamamiyle anlaşılmaz biri.. Bence o bir uzaylı! Fikirlerini, düşüncelerini falan duyduğum zaman resmen şok oluyorum, A-tipi insanlardan çok farklı düşündüğü için sanırım. Ama zamanla bunun ilginç olduğunu düşünmeye başladım..
Maki: Anlaşılmaz biri.. Bazen kendi söylediği bir şeyi bile o kadar büyütüyor ki her seferinde gerginliği farklı boyutlara ulaşıyor.. Onu gerçekten hiç anlayamıyorum!

Download
1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12

Kurosagi



Tanıtım
Bu dünyada, dolandırıcılar üçe ayrılır. İnsanları farklı şekillerde kandırarak dolandırıp paralarını çalanlar; Shirosagi(Beyaz Dolandırıcı). Sadece cinsel duyguları kullanarak dolandıranlar; Akasagi(Kırmızı Dolandırıcı). Bir de bunları dolandıranlar, dramada anlatacağımız kişi, Kurosagi(Kara Dolandırıcı).
Kurosagi'nin ailesi, kendisi henüz lisedeyken bir Shirosagi tarafından dolandırılmıştır. Babası bunu kaldıramamış ve cinnet geçirerek ailesindeki herkesi, kendisi dahil öldürmüştür. Bu kazadan bir tek Kurosagi kurtulur, ancak kazanın kendisine verdiği hasar tahrib edilemezdir. Annesinin ve kardeşinin cesedine, babasının adeta aklını kaçırmış sahnelerine sahip olmuştur. İntikam yemini eder, dünyadaki bütün Shirosagileri yok edecektir. Olayın üzerinden yıllar geçer, Kurosagi, herkesin sahip olduğu gibi normal bir eve sahiptir, bir kedi beslemektedir. Ancak dolabının arkasında farklı bir dünya gizlidir, birbiriyle alakalı alakasız birçok kıyafet, ayakkabı, peruk, gözlük vardır. Kurosagi sürekli gittiği bir barın arka tarafından, her seferinde başka bir Shirosagi hakkında bilgi alır. Dolandırılan insanlarla tanışır, Shirosagiyi dolandırdıktan sonra, masum kişiye parasını teslim eder. Bar sahibine de bilgi ücretini öder ve geri kalanı kendine saklar. Ancak elbette amacı para kazanmak değil, yıllar önce kendine verdiği sözü yerine getirmektir.

Birgün, metro istasyonunda dolandırıldığı için az daha kendini trenin önüne atacak bir adamı kurtarır. Olayı ilk başta anlayamasa da adamın yeğeniyle arasında geçen konuşmadan birşeyler anlar. Adam sinir krizi geçirmektedir ve o itiş kakışta yeğeni tren yoluna düşer. Kurosagi, raylara inerek kızı kurtarır, daha sonra da oradan ayrılır.
Adamın evine geldiklerinde adam nasıl dolandırıldığından, o paraya ne kadar ihtiyacı olduğundan sözeder. Arkalarında beliren Kurosagi, onlara Shirosagilerden ve insanları nasıl dolandırdıklarından bahseder. Aynı zamanda paralarını onlara geri verebileceğini söyler. Bunu nasıl yapacağını sorduklarındaysa, onların da yardımıyla, adamı dolandıran Shirosagi'yi kendisi dolandıracağını söyler. Bunu duyduğunda adamın yeğeni, aynı zamanda Kurosagi'nin trenden kurtardığı kız olan Yoshikawa Tsurara(Horikita Maki) dolandırmaya kesinlikle karşı çıkar, polise gitmekten yanadır. Ancak Kurosagi, polislerin de mahkemelerin de adaleti sağlayamadıklarına inanmaktadır. Adam da onunla aynı fikirdedir ve Shirosagiyi dolandırmaya karar verirler.
Yoshikawa, bir hukuk öğrencisidir. Aslında hukuk okumaya karar vermesi de kendi babasının annesinin çok zor durumdayken ameliyat parasıyla kaçması ve bunun onun yanına kalması yüzünden olmuştur. Kesinlikle adaleti yerine getirmek istemektedir, bunun tek yolunun da hukuk olduğunu düşünmektedir. Bu yüzden amcasının bu işe bulaşırsa bir suçlu olacağını, o adamla iş birliği yapmak yerine polisten yardım istemesi gerektiğini söyler ancak kimseye dinletemez. Sonraki günlerde yeni bir eve taşınır. Arkadaşıyla ilk gün için yemek yiyeceklerdir ancak apartman yöneticilerini gördüğünde şoka uğrar. Bu Kurosagi'dir, kıza sevecenlikle yaklaşır ancak kız ondan adeta nefret etmektedir. Kurosagi de bunu pek takmaz, işine engel olmadığı sürece onun için sorun yoktur.
Bir gece, Kurosagi eve dönerken bir polis onu merdivenlerde karşılar. Polis onun Kurosagi olduğunu bildiğini, tek ihtiyacı olanın kanıt olduğunu söylemektedir. Kurosagiyse onun neden söz ettiğini bilmediğini idda eder. Bu sırada kapıdan onlarıdinleyen Yoshikawa, Kurosagi'nin ailesinin intikamını aldığını duyar. Bunun anlamını başlarda tam anlayamaz. Merdivenlerde onu bekler, Kurosagi geldiğinde ona ailesinden bahseder, niçin bir dolandırıcı olduğunu sorar. Yüzüne baktığındaysa ağladığını görür. Kurosagi cevap vermez, ondan taşınacak para bulduğu anda evden gitmesini ister. Zaten kendisi de evden çıkmak isteyen Yoshikawa para kazanmak için part time bir işe girer. Bu sırada Kurosagi'nin geçmişini araştırır ve bulduğu şeyler kendini çok kötü hissetmesine sebep olur. Ona olan sempatisi ve ilgisi artar, daha ilginci, zamanla ona aşık olduğunu farkeder.
Her bölümde Kurosagi'nin birilerini dolandırmasını izliyoruz, bu sırada geçmişine ve bugünkü yaşamına dair önemli şeyler de öğreniyoruz. Özellikle de Yoshikawa ile olan ilişkilerinin farklı boyuta çıkışı, Yoshikawa'nın onu dolandırıcılık yapmaktan vazgeçirme çabası doğal olarak daha fazla vurgulanıyor.

Karakterler
Yamashita Tomohisa - "Kurosagi"

Hikayemizin baş kahramanı. Babası birkaç yıl önce bir Shirosagi tarafından dolandırılıp kendisi hariç ailesindeki herkesi öldürdüğünden, intikam için Shirosagileri dolandırıp gerçek kurbanlara paralarını geri verir, bir nevi modern robin hood diyelim. Ailesi konusunda çok hassastır, beceremeyenlerin baba olmasını istememektedir. Normalde çok sevimli ve canayakındır, her bölüm başka bir kılığa girer.

Horikita Maki - Yoshikawa Tsurara

Hikayemizin kadın başkahramanı. Babası o henüz küçükken annesiyse hastanedeyken onları terketmiştir. Üstelik hala onlardan para istemektedir. Yoshikawa bunu ona ödetmek ve annesinin rahat etmesini sağlamak için avukat olmaya karar vermiştir. Adaletin ancak hukukla sağlandığını düşünür. Başlarda ondan nefret etse de zamanla Kurosagi'ye aşık olmaya başlayacaktır. Onu dolandırıcılık yapmaktan vazgeçirmeye çalışır.

Ichikawa Yui - Mishima Yukari

Yoshikawa'nın en iyi arkadaşıdır. Kendisi bir Akasagi tarafından dolandırılmış ve Kurosagi ona parasını geri alması için yardım etmiştir. Kurosagiyi çok cool ve sempatik bulur, hatta ondan çok hoşlanmaktadır. Sürekli onunla konuşmak için bahaneler üretir, Yoshikawa'yı onun iyi biri olduğuna ikna etmeye çabalar. Ancak Yoshikawa'nın da Kurosagi'den hoşlandığını öğrenince buna dayanamaz.

Yamazaki Tsutomu - Katsuragi Toshio

Kurosagi'nin dolandıracağı Shirosagiler için bilgi topladığı adamdır. Aldığı bilgi karşılığı ona istediği bir miktarda para öder. Bir kafede çalışmaktadır ve sürekli yiyecek içecek birşeyler hazırlar. Ağız tadına çok önem vermektedir.

My Boss, My Hero




Sakaki Makio, "Tornado" olarak bilinen 27 yaşında, güçlü, sert bir karaktere sahip ama aynı zamanda bir o kadar da aptal birisidir. Ailesi yakuzadır ve sonraki yakuza başı da kendisidir; ancak babası ona bir şart koşar. Şartı liseyi bitirmesidir. Makio, derslerden her zaman kaçmış ve liseye gitmemiştir bu yüzden babası da lise diplomasını görmeden onu yakuza başı olarak kabul etmeyeceğini söyler. Ve yerine geçecek olan kişinin Makio'nun küçük kardeşi Mikio olacağını söyler. Makio başka çaresinin kalmadığını biliyordur ve bu yüzden babasının dediğini yapar. Babası, Makio'nun gideceği okulda müdür olan arkadaşı sayesinde Makio'yu liseye yazdırır. Makio artık kendinden 10 yaş küçük biri yani 17 yaşında biri olarak görünmeli ve ona göre davranmalıdır. Kendisinin bir yakuza olduğunu hiç kimse bilmemelidir. Bu durum öğrenildiği an hem liseden kovulacaktır hem de yakuzaların başı olma şansı bitecektir. Manabe Kazuya, yani kısaca Kazu, yakuza ailesine katılmış ve Makio'yu abisi olarak görmüştür. Makio'yu abisi olarak gördüğü için de onun daima çevresinde dolaşır ve ona okulda yardım eder. Makio okulda ilk başlarda sıkıntı çeker ama zamanla her şeye alışmaya başlar. Sınıf başkanı seçilir daha sonra da sınıfla daha yakın olmaya başlar. Sakurakoji Jun adındaki genç Makio'yu çok sever ve onun en yakın arkadaşı olur. Jun ona Makky lakabını takar ve sınıfta ki herkes bu isimle hitap eder ona. Umemura Hikari ise onun lise aşkı olur. Bir de Demir Surat lakabını taktığı sınıf öğretmeni Minami Yuriko vardır. Yuriko, Makio'yu anlamaya çalışırken fark etmeden ona karşı başka hisler de duymaya başlar. Makio, dersleri, arkadaşlığı, sınıf ortamını ve en önemlisi aşkı da okulda öğrenmiş olur. Tabii her şey bu kadar basit değildir. Makio'yu sevmeyen kişiler de vardır elbette...





Komedi!!!! İşte bu =) Seviyorum komediyi =))) Hım güzel bir seri... Konusu güzel. Düşünsenize bir yakuza ve 27 yaşında ve dahası çok aptal^-^''' Bence yaşadığı koşullara ve yetişme biçimine göre okula iyi ayak uydurdu. Arkadaşlık, öğretmenlerle olan anlaşamamazlık(!), sınıfa adapte olma ve aşk... Ne denebilir ki gençliğimiz bunlarla geçti doğrusu =D Oyuncular gayet başarılı bana göre. Başroldeki olan kişi iyi oynamış ama ben daha çok en iyi aktör ödülü alan Kazu ile Makio'nun arkadaşı olan Jun'u sevdim. Değişik geldiler bana... Yakuza, Komedi, Okul Hayatı, Aşk! Muheşem bir birleşme bence =) İzlemenizi öneririm =))



Yıl: 2006

Bölüm Sayısı: 10

Türü: Okul hayatı, Komedi, Yakuza

Oyuncular:

Nagase Tomoya - Sakaki Makio

Tegoshi Yuya - Sakurakoji Jun

Tanaka Koki - Manabe Kazuya

Aragaki Yui - Umemura Hikari

Murakawa Eri - Hagiwara Saki

Kikawada Masaya - Sakaki Mikio

Osugi Ren - Kuroi Teruyuki

Ichimura Masachika - Sakaki Kiichi

Iwaki Koichi - Minami Takayuki

Kashii Yu - Minami Yuriko


Aldığı ödüller:

50. Televizyon Drama Akademi Ödülü: En iyi Yardımcı Aktör = Tanaka Koki
50. Televizyon Drama Akademi Ödülü: En iyi Titleback




My Sassy Girl


Kyun-woo, ailesi tarafından hep bir kız gibi yetiştirilmiştir. Pasif ancak iyi kalpli olan bu üniverste öğrencisinin annesinden zaman bulup arkadaşlarıyla gittiği bir bar vardır. Çoğunlukla çok içip sarhoş olur, kapıdan geçen bir kızı beğenir ve ona asılır, yine çoğunlukla, asıldığı kız ona yüz vermez. Birgün okulundan dönerken, metroda bir kızla karşılaşır. Kız çok sarhoştur, metroda Kyun woo'nun üzerine kusar. Kyun woo çok sinirlenmiştir, ancak kızın metroda sızdığını görünce onu orada öyleye bırakamaz. Kızı da alıp bir otele götürür. Sabaha kadar yanında kalır, kız sabah uyandığında ona olayları anlatır ancak kız çok sinirlenir. O gün oradan ayrılırlar. Daha sonra Kyun woo yine içmeye gittiğinde, kapıdan bir kız beğenir. Bardan ayrılıp kıza selam verir, ancak gördüğü şey onu şaşırtacaktır çünkü karşısına çıkan metrodaki kızdan başkası değildir. Kızın adı Jun Ji-hyundur ve oğlanı erkek arkadaşı ilan eder. Oğlan istemediğini söylese de kız onu umursamaz, ondan sürekli imkansız ve saçma sapan şeyler ister, gittikleri her yerde bir problem çıkarır... Kyun woo başlarda bütün bunlardan nefret etse de, sonradan kıza aşık olduğunu anlayacaktır, ancak onun hakkında bilmediği birçok hüzünlü anı vardır.

My sassy girl, insana romantizmi, hüznü, eğlenceyi, mutluluğu, hepsini aynı anda yaşatan, mükemmel bir Kore filmi. Hep bir kız gibi yetiştirilmiş bir oğlanla, bir oğlan gibi güçlü, ancak geçmişi acılarla dolu bir kızın tanışmasından aşık olmasına, aşık olmasından kavuşamamalarına, oradan da başlarda kızın yanına bile yaklaşmak istemeyen oğlanın birleşme çabalarına kadar herşey tek bir filme sığdırılmış. Filmin başlarında asi kızımızın hakkında hiçbir şey bilmiyor, yaptığı herşeyi bir muzurluk, komedi unsuru olarak düşünüyoruz, ama hayır, sevgilisinden istediği herşeyin aslında bir sebebi var, aslında onun da geçmişte, unutmadığı anıları var. İnsanı insan olarak işleyen bu hikayede kimse mükemmel değil. Ancak sevgileri öyle ki, oğlan ne olduğunu umursamıyor, tek istediği huysuz kızına ulaşabilmek. Beraber sahip oldukları anıların başka şeyler üzerine kurulu olmasını da umursamıyor, tek istediği onu bir kez daha görebilmek. Ancak tam ümitleri yitirmişken, hüzünlü biriyorlar işte derken bize süpriz yapan o filmlerden biri My Sassy Girl. "Eğer birlikte olmamız gerekseydi, kader bizi bir araya getirirdi" diyor baş karakter, aşkından vazgeçerken, gerçi bunu söyledikten sonra yine vazgeçemiyordu ama, konu bu değil, ve filmin sonunda görüyoruz ki, kader denilen o tesadüfler zinciri, siz akışına bıraksaymışsınız zaten karşılaştıracakmış sizi. Ama yook.. Bizi öyle salya sümük ağlatmadan olmazdı değil mi =)

Hayatın içinden, gerçek bir romantik komedi bu My Sassy Girl. Sürekli izleseniz her seferinde yine ağlayacağınız, yine güleceğiniz, yine eğleneceğiniz türden bir film. Mutlaka izlenmesi gerekenler listenizin arasına alın derim ben.

Download Linki:
Part 1 | Part 2 | Part 3 | Part 4 | Part 5 | Part 6 | Part 7 | Part 8

Face




Lee Hyeon-min insan kafataslarını yeniden insan yüzüne dönüştürerek onların kimliklerini ortaya çıkarmak için çalışır. Bu işte oldukça profesyoneldir ve bu yüzden polislerle çalışmaktadır. Hyeon-min'in kızı hastadır ve iyileşmesi için kalp nakli olması gerekir. Bu sırada Hyeon-min kızı için işi bırakır ve kızının hastalığıyla ilgilenmeye çalışır. Kızının ameliyatı için bir kalp bulunur. Hyeon-min kalbi veren kişinin ailesiyle tanışmak ister ama doktor bunun olamayacağını söyler ve onu geri çevirir. Bu sırada Hyeon-min'in kızı bir hayalet görmeye başlar dahası Hyeon-min'de garip şeyler görmeye başlar. Bir gün Jung Seon-yeong adındaki genç bir kız, enstitüye gelen yeni bir araştırmacı olarak, insanları öldürdükten sonra vücutlarını asitle eriten bir seri katilin son cinayetindeki kafatasını Hyeon-min'e getirir ve buna devam etmesini söyler. Hyeon-min onu geri çevirir. Seon-yeong ise kafatasını bırakır ve gider. Bunun üzerine gelişen olaylarda Hyeon-min kafatasına yeniden şekil vermeye başlar. Bu sırada tuhaf şeyler yaşamaya devam eder. Polis seri katilin izini sürmeye çalışırken Hyeon-min'de olayların akışında oldukça esrarengiz şeyler bulur.




İlginç... Korku öğeleri fazla değil. Ben resminden bayağı bir korkacağımı sanmıştım açıkcası=) Ama hiç de öyle olmadı =) Güzel işlenmiş bir kore filmi. Korku öğelerini olduğunca dozunda kullanmışlar. Bu açıdan güzel doğrusu. Hikayeye gelecek olursak, her şey farklı bir halde ne olup bittiğini anlayamıyorsunuz. Bir fikir yürütmek güç açıkcası. Çünkü gördüğünüz şeyler gerçekte var olan şeyler olmuyor. Bu filmde bunu görüyoruz. Oyuncular deseniz... Kiss klibinde oynayan adam bu filmde başrolde!!! :D Sadece onun için bile izleyecek olanlar vardır eminim =)) Şahsen filmin afişinde onu görmek beni şaşırttı. Güzel bir oyunculuk sergilemiş. Son olarak az dozda korku sevenler için idealdir diyerekten izlemenizi tavsiye ederim =))



Yıl: 2004

Tür: Korku, Gizem

Oyuncular:

Yun-ah Song - Jeong Seon-yeong

Hyeon-jun Shin - Lee Hyeon-min


Akihabara@Deep




Akihabara bölgesi Tokyo'da bulunan manga, anime, video oyunu, bilgisayar parçaları gibi her şeyin bulunduğu otakuların mekanı olarak bilinen bir yerdir. Page, Box, Akira, Taiko, Daruma ve Izumu adlı altı genç otakucu vardır ve onları bir araya getiren kişi Yui adlı başka bir otakudur. Yui kendi sorunlarının üstesinden gelmeye çalışırken internet sitesinde diğer otakuculara yardım ederek onlarla iletişim içerisinde olmuştur devamlı. Yui bu otakucuları bir araya getirir ve onların iyi bir takım oluşturmasını sağlar. Kurdukları grubun adını da yine Yui belirler. Grubun adı Akihabara@Deep olur. Akihabara@Deep , otakuların karşılaştıkları sorunları çözmek için ellerinden geleni yapacak ve Akihabara bölgesinin huzur içinde olmasını sağlayacaktır. Buna engel olacak birileri de mutlaka vardır. Bunların en başındaki isim ise Yui'nin eski erkek arkadaşı olan Nakagomi Takeshi'dir. Tam bir otaku olan Takeshi, Akihabara@Deep'in yok olması için elinden geleni yapar. Yui önceden aldığı hapların etkisiyle iyicene sağlığını kaybetmiştir. Akihabara@Deep ekibiyle buluştukları gün onlara el sallarken yere düşüp ölür. Bunun üzerine tüm ekip bir boşluğa düşer. Izumu, Yui'nin sitesini tasarlayan kişi olduğundan site ile ilgili bir programın olduğunu ve bu programı kullanarak Yui ile konuşabileceklerini söyler. Yui için tasarladığı bu program Yui olmadığında karşısındaki kişiye yardım etmek amaçlı yapılmış tamamen Yui'nin sözleri ve düşüncelerinin aktarıldığı bir yazılımdır. Yui'nin ölmesi sonucu bu program sayesinde grubun dağılmasını önler. Ve beraber Akihabara@Deep'i devam ettirirler.

Grubun üyeleri ise,

Page: Takımın lideridir. Konuşma sorunu vardır ve bu yüzden ilk başlarda bilgisayarının yardımıyla diğerleriyle iletişim kurar. Çekingen bir yapısı vardır. Dürüst biridir ve her zaman arkadaşlarını sonuna kadar korur.

Box: Geçmişte yaşadığı kötü bir anısı vardır ve bu yüzden kadınlara karşı biraz uzaktır. Bu anısı yüzünden farklı bir alışkanlık oluşur onda. Her iki saatte bir eldivenlerini değiştirir bu yüzden. Grafik konusunda takımda görev yapar.

Taiko: Takımın ses ile olan bütün her şeyini o yapar ve bu işte çok iyidir. Onun tuhaf bir sorunu ise heyecan verici şeylerde kendini kaybetmesi ve bir süre hareket edemeyerek donmasıdır. Bu sırada kafasından dumanlar bile çıkar.

Akira: Takımın en güçlü kişisi. Oldukça güzel bir kızdır ve bir çok hayranı vardır. Dövüşte iyidir ve bu sayede ödül bile almıştır ve bu ödülle birlikte Akihabara@Deep için yer almıştır.

Daruma: Cosplay yapmaya bayılır. Dikim konusunda oldukça iyidir bu yüzden. Takımın aldığı görevlerde elbiseler dikerek göreve katkıda bulunur.

Izumu: Yui'yi tanıyan ve gören ilk kişidir. Onun web sitesini o tasarlamıştır. Bilgisayar konusunda uzmandır. Hastalığı nedeniyle kalın giyinir ve sürekli güneş gözlüğü takar.


Acayip sevdim diyebilirim. İçinde otaku olduğundan dolayı izledim zaten. Otakuların dünyasını görmek oldukça eğlenceli. Dizi oldukça sürükleyici sıkmıyor hiç. Komedi öğeleri çok baskın bunun da yeri apayrı açıkcası. Gülmek? Sonuna kadar var. Üzüldüğünüz yerler yok mu... O da var ve bazı sahneler ki geçmiş yaşantılar gerçekten hüzünlü. Bir otakuysanız kesinlikle izlemenizi öneririm! Yok değilseniz de kesinlikle izleyin derim =) Çünkü oldukça güzel işlenmiş bir seri.

Buradan canlı olarak izleyebilirsiniz.



Yıl: 2006
Bölüm Sayısı: 11
Türü: Aksiyon, Komedi, Otaku

Oyuncular:

Kazama Shunsuke - Page
Ikuta Toma - Box
Himura Yuki - Daruma
Hoshino Gen - Taiko
Kosaka Yuka - Akira
Matsushima Hatsune - Izumu
Honjo Manami - Yui
Kitamura Kazuki - Nakagomi Takeshi

Bölümler:

01: Search 1: Our City Akihabara. Exterminate the Otaku Hunts!
02: Search 2: Fighting Maid Akira. Get Revenge in the Cat Fight!
03: Search 3: Getting Over Yui's Death. @DEEP Gets Started. Catch the Cosplay Peeper!
04: Search 4: Taiko in Love.!? Save the Brainwashed Akiba Children!
05: Search 5: Appearance of Imposter Yui! Exposing the Suicide Site Targeting Ota!
06: Search 6: Female Announcer vs Otaku. Prevent a Media Frenzy!
07: Search 7: Akiba of the Dead. Repel the Otaku Zombie!
08: Search 8: Great Maid War. Investigate the Ero Maid Cafe!
09: Search 9: Box's Past. Conquer that Fear of Women!
10: Search 10: Daruma Falls!? @DEEP splits up!?
11: Search 11: @DEEP Goes Forth! Rescue Yui from the Electric Brain Castle!

Maou




* Title (romaji): Maou
* Format: Renzoku
* Yayınlandığı Kanal: TBS
* Tarih Aralığı: 2008-Jul-04 to 2008-Sept
* Yayın zamanı: Friday 22:00
* Tema şarkısı: truth - Arashi
* Esinlenildi: The Devil (Kore)

Tanıtım


Geçen sene Korede "The Devil" ismiyle yayınlanan drama baz alınarak yapılan japon yapımı bir drama. Geçmişte fakir bir aileden gelen avukatın kardeşi lisedeyken kazayla öldürülür. Bir lise arkadaşına bıçak çeker ve arkadaşı kendisini korumaya çalışırken bıçağı yanlışlıkla ona saplar. Ailesi çok zengin olan çocuk iyi bir avukat sayesinde nefsi müdafadan ceza almaz, ancak öldürülen çocuğun kardeşi yaşananları unutmayacaktır. Yıllar sınra hiçbir davayı kaybetmeyen bir avukat olur ve intikam peşine düşer.

Aynı zaman diliminde, nefsi müdafadan içeri girmekten kurtulan Naoto(Ikuta Toma), ailesinin işlerini devralmak yerine bir dedektif olmayı seçer. Ailesi desteklemese bile o hayatından memnundur. Bir gün kendisine tanımadığı bir isimden bir paket gelir. Paketi açtığında içinde kırmızı bir zarf olduğunu görür, zarfın içinde bir tarot kartı vardır, "adalet" kartı..

Adalet kartı, geçmişte işlenen günahların ödenmesine işarettir.


Kartı aldıktan bir gün sonra, Naoto'nun aile avukatının ölüm haberi gelir. Olay bir cinayettir ve davayı Naoto alacaktır. Olay yerini incelediklerinde ilginç bir gerçek keşfederler, Naoto'ya tarot kartını gönderen kişi, aynı karttan aile avukatına da göndermiştir. Kartları gönderen kişinin kim olduğu ve ya amacı bilinmemektedir, ancak kimsenin göremediği, suçlunun aslında dava zanlısının avukatının ta kendisi olduğudur... Medyada "angelic lawyer" olarak tanılan bu başarılı avukat, aslında kardeşinin intikamını almak için Naoto ve çevresindekilerin peşine düşen kişidir.

Ana Karakterler


Naruse Ryou
 Başarılı bir avukattır. Küçüklüğünde kardeşi Naoto tarafından kazayla öldürülmüştür, annesi bu acıya dayanamayıp kalp krizi geçirmiştir. Her şeyini onun yüzünden kaybeden Naruse, intikam peşine düşmüştür. Amono Makoto adı altında Naoto'ya ve etrafındaki kişilere vermek istediği mesaj doğrultusunda birer paket ve içinde tarot kardı göndermektedir.

Serizawa Naoto
 Ailesi çok zengin olmasına rağmen dedektif olmayı seçen genç bir adamdır. Gençken Naruse'nin kardeşini öldürmüştür ancak nefsi müdafadan hapse girmekten kurtulmuştur. Elbette öldürdüğü kişinin Naruse'nin kardeşi olduğunu bilmiyordur. Kendisine gelen kartların anlamını çözmeye ve çevresindekileri korumaya çalışıyordur ancak bu sırada geçmişiyle yüzleşmek zorundadır.

Sakita Shiori
 Eşyalara dokunarak auralarından geçmişlerini görebilen, psişik güçleri olan bir kadındır. Çok iyi kalplidir, Tanrıya inancı sonsuzdur. Davada Naoto'ya yardım ediyordur. Amano Makoto'dan kendisine gelen karta göre ölülerde iletişim sağlanması istenmiştir.

Serizawa Eisaku
 Naoto'nun babasıdır. Oğlunun dedektif olmasından hoşlanmamaktadır. Para ve şirket için hertürlü şeyi yapabilecek bir insandır. Oğlu öldürülebileceğini söylese de ciddiye bile almaz, Nasure'yi şirketine avukat olarak almayı düşünmektedir.

Tarot Kartları


Justice
Maou Justice, Adalet kartıdır. Geçmişte yapılan günahların bedelinin ödenmesine işarettir. Dizide bu kart, ilk olarak Naoto'nun aile avukatına gönderilmiştir.






Moon

Maou Moon, Ay kartı, dizide beklemek için kullanılsa da çok farklı anlamlar barındıran bir karttır. İkiyüzlülük, kandırmaca manasına gelen bu kart Naoto babasının öldürüleceğini zannederken çocukluk arkadaşına gönderilmiş ve o öldürülmüştür.




Empress

Maou Empress, türkçe adıyla Dünya kartı, doğanın, yaşamın ve ölümün temsilcisidir. Karttaki kadın, doğa ana, yaşam ve ölüm arasında iletişimi sağlayabilir. Bu kart, ölülerle iletişim sağlamasını söylemek için sadece Shiori'ye gönderilmiştir.