Sevgili Öğretmenim (To Sir with Love)



Bilinen Adı: Sevgili Öğretmenim (To Sir with Love)

Dil: Kore

Çıkış Tarihi: 2006

Türü: Korku

6 arkadaş ilkokuldan mezun olduktan sonra 16 yıl sonra ilkokul arkadaşı Mi-ja tarafından öğretmenlerine ziyaret etmek ve eski günleri hatırlamak için davet edilir. Öğretmenleri Bayan Park bu buluşmaya sevinmiştir. Ama öğrencilerinin gelme nedenleri eski günlerinin hesabını öğretmeninde sormaktır. Bayan Park hepsinde derin yaralar açmıştır. Sun-hee ilkokulda şişman olduğu için Bayan Park ona kızmıştır. Şimdi sürekli estetik ameliyat geçiren biri haline gelmiştir. Hyo-jun beyzbol oyuncusu olmak istiyordur ama Bayan Park'ın cezası yüzünden bacağını sakatlamıştır. Se-ho ve Eun-young şimdi evlenmek üzere olan bir çifttir ve ilkokulda Bayan Park fakir oldukları için küçümsemiştir. Myung-ho ilkokuldayken Bayan Park'ıın en sevdiği öğrencisi olmuştur. Ona aşırı ilgi gösteriyordur ama bu ilgi şimdi Myung-h'un kabuslarına giriyordur. Bayan Park öğrencilerine bilmeden yaptığı bu hatalardan habersizdir. Kendisi de acı çekmiştir çünkü doğurduğu bebek şekil bozukluğundan sakattır ve Bayan Park'ın kocası onu bodruma kapatmıştır ve yanında intihar etmiştir. Bütün herşeye rağmen son bir hesaplaşma için toplanmışlardır.
Filmin konusu farklı, öğretmenlerin öğrencilerde ne gibi etkiler açabileceğine dair küçük bir kesit. bu etkiler iyi de olabilir kötü de. Bu nedenle öğretmenlerin bence çocuklarla olan iletişimleri çok iyi olmalı saçici olmalı. Bir öğretmen olarak buna çok dikkat ediyorum. Hatta bir çok iletişim seminerleri aldım. Çocukların gelecekleri için öğretmenler çok önemli =). Filme dönersek çok büyük bir korku beklenmemesini öneririm. Dram ile korku iç içe ve dram daha fazla ağır basmış diyebilirim. Kore tarzı korku filmlerini sevenler bunuda izleyebilir. Sakıncası yoktur. =)


Oyuncular:
  • Oh Mi-Hee
  • Seo Young-Hee
  • Lee Ji-Hyeon(a)
  • Yeo Hyeon-Su
  • Lee Dong-Gyu
  • Park Hyo-Jun
  • Yu Seol-Ah
  • Jang Seong-Won
Filmi Download Etmek için:
Filmi birleştirmek için hjsplit programnı indirmeniz gerekmektedir.

1 yorum:

  1. Haklısın lunam*-* Dram ve korku iç içe :P Bir de gel bana sor =D Ağ örgüsü oldukça iyi işlenmiş. Sonuna kadar nasıl bir oyun olduğu konusunda bir fikre sahip olamıyorsunuz. Şahsen şüphelensem de o kişiden neyse... =) Öğretmenler öğrencilerine öğretim yanında eğitim de vermeli ama bunu doğru bir şekilde yapmalı. Onları anlayarak.

    YanıtlaSil