Kimi wa Petto

Iwaya Sumire, başkalarının önünde ağlamaktansa ölmeyi tercih edecek bir kadındır. Yıllar önce, ailesi kavga ettiklerinde sığındığı tek kişi olan köpeği Momo da ölünce, kendini çok yalnız hissetmeye başlar. Sevdiği adamdan çok kötü bir biçimde ayrılmıştır, iki buçuk yıllık bir ilişki, sevgilisinin onu aldattığı kadının hamile kalmasıyla sona erer. Günlerdir uyuyamayan Iwaya, bir de iş yerinde patronu tarafından ufak bir tacize maruz kalır ve hepsini kaldıramaz, patronunun ağzına yumruğu indirir. Patronun dişi kırılmıştır, Iwaya'yı şu anda olduğu departmandan alır ve önemsiz bir departmana gönderir. O günün akşamı eve dönerken Iwaya, kapısında bir kutu bulur. Kutunun içini açtığında ise, her tarafı yara bere içinde olan genç bir erkek görür, onu kutuyla evine taşır, yemek verir, üstünü örter. Garip bir biçimde bu erkek ona köpeği Momo'yu hatırlatmıştır.
Ertesi gün, işten döndüğünde, çocuğu evde uyanmış televizyon izlerken bulur. Çocuğun ona anlattığına göre, kalıcak bir yeri yoktur ve otele yerleşmiştir. Ancak oteldekiler parasının olmadığını öğrendiklerinde onu öldüresiye dövmeye başlamış ve o da saklanmak için o kutuya girmiştir. Hikayeyi dinledikten sonra Iwaya ona gitmesini söyler. Ancak erkeğin gidecek hiçbir yeri yoktur, bu yüzden Iwaya'ya kalmak için yalvarmaya başlar. Ancak Iwaya hiçbir şartı kabul etmez. En sonunda oğlana kabul etmeyeceğini düşünerek "köpeğim olmanı istiyorum" der ancak oğlan kabul eder. Iwaya şok içindedir ama istemediğini de söyleyememektedir, çünkü şu anda bir ev hayvanından çok hiçbir şeye ihtiyacı yoktur. Oğlana Momo adını verir.
Momo, aslında bir dansçıdır. Ailesi sürekli kendisi için kavga ettiğinden evi terketmiş ve Almanya'daki dans okuluna kabul edilene kadar kalacak bir yer aramaktadır. Iwaya'nın evinde birkaç aylığına kalmaya karar vermiştir, ancak elbette bunu ona söylemez. Normal hayatta, Iwayanın yanındayken olduğundan çok farklı birisidir. Ancak sonradan farkedecektir ki, sevdiği kişiliği Iwaya'nın yanında olduğu kişidir.
Bir gün Iwaya, işine giderken asansörde biriyle karşılaşır. Bu, yıllardır görmediği Hasumi Shigehito'dur. Üniverstede aşık olduğu erkek, şimdi karşısındadır. Olaylar bununla da sınırlı kalmaz. Hasumi Iwaya'ya çıkma teklifi eder. Böylece ciddi bir ilişkiye başlarlar ancak problemler vardır. Iwaya Hasumi'nin yanında gerçek kişiliğini gösterememektedir ve çalıştığı departmandan bir kadın Hasumi'yi onun elinden almak için elinden gelen her şeyi yapacaktır. Zamanla Momo da, Iwaya da gerçek kişiliklerini ancak birbirlerinin yanında gösterebildiklerini anlayacaklardır. Herşeyden öte, sonuçta Iwaya sadece Momo'nun önünde ağlayabilmektedir.


Karakterler:
Iwaya Sumire - Koyuki
Kimi wa Petto Patronuna vurduğu için rütbesi düşürülen bir gazetecidir. İnsanlara kendisini güçlü bir kadın olarak göstermek ister. Bu yüzden çoğu zaman neredeyse kimseye kendini açmaz. İnsanların önünde ağlamak yerine ölmeyi tercih eden bir insandır. Ancak Momo'nun yanında kendisi olabilmektedir, doğal olarak ağlayabilmektedir. Kendini gerçekten birtek onun yanında rahat hisseder. Hasumi ile ciddi bir ilişki sürdürmektedir.

Momo - Matsumoto Jun
 Aslında bir dansçıdır. Almanya'daki dans okuluna gidebilecek seviyededir. Ancak oraya gidene kadar kalacak bir yere ihtiyacı vardır. Iwaya'yla yaptıkları bir anlaşma sonucu, onun köpeği olur ve orada kalma hakkı edinir. Yemeğini, yatağını, hatta banyosunu bile Iwaya'ya yaptırır. Ev hayvanı olmaktan, Iwaya'yla beraber olmaktan çok hoşlanmaktadır. Sonradan da farkedeceği üzere bu his aslında aşktır.

Hasumi Shigehito - Seiichi Tanabe
 Iwaya'nın üniversiteden arkadaşıdır. Üniversteden beri ona aşıktır ve yeni çalıştığı yerde onunla karşılaşır karşılaşmaz artık vakit kaybetmek istemediğini düşünerek çıkma teklif eder. Bu şekilde ciddi bir ilişkiye giderler, Hasumi Iwaya'yla evlenmek istemektedir ama Momo'nun gerçekten bir köpek olduğunu zanneder. Iwaya'nın onun yanında rahat olmadığının farkındadır ve ona gerçek kişiliğini göstermesi için elinden geleni yapar.



Asano Satoshi - Nagatsuka Kyozo

 Bir çeşit psikologtur. Kendisinin de çok sevdiği bir köpeği vardır -ki o gerçek bir köpektir :P - Iwaya'ya ilişkileri hakkında sürekli tavsiye verir. Çok iyi kalplidir, herzaman Iwaya ve Momo'nun lehine olan tavsiyeler vermektedir. Sekreteri olarak işe aldığı kıza aşıktır ama bunu söyleyememektedir. Iwaya'yla konuşmak istediği zaman köpeğini gönderir, zaten herzaman köpeğini kucağında tutar.

Fukushima Shiori - Sakai Wakana
 Bir servet avcısıdır. Hasumi'yi Iwaya'nın elinden almak istemektedir. Bunun için uzman olduğu dalda her türlü yolu dener, ancak başarılı olmakta zorlanmaktadır. Iwaya'nın tüm sırlarını bir şekilde öğrenmiş ve kullanmak için doğru zamanları kollamaktadır. Zaman geçtikçe, Hasumi'yi aslında sadece istemediğini, ona aşık olduğunu da fark edecektir.





Kesinlikle mükemmel bir drama. Hem çok eğlenceli, hem çok sevimli, hem de bir çok yerinde baya hüzünlüydü. Özellikle Matsumoto Jun'u bale yaparken izlediğinizde ağzınız açık kalacak, mükemmel dansediyor *.* Momo olduğunda da öyle sevimli bir şey oluyor ki, Welcome Homeeee, Sumire-Chaan! diye bağırdığında siz seviniyorsunuz, ben yanaklarını sıkmak için ekrana atlamamak için zor tuttum kendimi xD