Winter Sonata - Sonsuz Aşk




Jung Yu-jin küçüklüğünden beri okula geç kalan, otobüste uyuyan neşeli, canlı bir genç kızdır. Çocukluk arkadaşı olan Kim Sang-Hyuk'la beraber aynı sınıfa gitmektedirler. Sang-Hyuk, Yu-jin'i çocukluk arkadaşlığından öte ona aşıktır. Yu-jin ise bunu bilmiyordur.
Bir gün yine otobüste uyuya kalan Yu-jin, kendisini uyandıran çocukla aynı durakta iner, çünkü ikisi de aynı okula gidiyordur. Çocuk okula yeni transfer olan Kang Joon-Sang adında bir gençtir. Olaylı başlayan arkadaşlığı aynı sınıfta olmalarınında etkisiyle değişik bir hal alır. Joon-Sang'ın Amerika'dan bu okula transfer olmasının sebebi ise babasını bulma isteğidir. Bir yandan babasını ararken diğer yandan Yu-jin ile olan ilişkisi aşka dönüşür ve bunu Yu-jin'e açıklamaya karar verir. 31 Aralık günü onunla buluşup aşkını söyleyeceği akşam bir araba kazası geçirir. Yu-jin Joon-Sang'ın neden gelmediğine anlam vermeye çalışırken sınıftaki arkadaşları ona acı gerçeği söyler. Yu-jin ve arkadaşları Joon-Sang için kendi aralarında bir cenaze töreni düzenler.
Aradan yıllar geçer Yu-jin bir mimar ofisinde çalışır, Sang-Hyuk ise bir radyoda çalışmaktadır. Sang-Hyuk sonunda Yu-jin ile nişanlanacaktır, ama Yu- jin yolda Joon-Sang'a benzettiği birini gördüğü için nişan altüst olur. Ve bunun üzerine lise arkadaşları Yu-jin ve Sang-Hyuk'a küçük bir sürpriz yaparlar. Fransa'dan gelen lise arkadaşlarından biri olan Oh Che-lin davete yanında erkek arkadaşınıda getirmiştir. Yu-jin ve diğer arkadaşları Che-lin'in sevgilisini görünce şaşırırlar. Adı Lee Min Hyung olan kişi Joon-Sang'a o kadar benzemektedir ki... Kendisi de bir mimar olan Lee Min Hyung ile Yu- jin'in yolları yine kesişir. Yu-jin'in ve arkadaşlarının hayatı artık eskisi gibi olmayacaktır.



Aşk! İşte budur... İlk öpücük, ilk el tutuş... Sadece sevdiğinizle yaşanan şeyler. İlkler hep özeldir... Bu dizide bunu görüyoruz. Sevdiğiniz ölüyor. Ve yıllar sonra tıpatıp aynısı birini görüyorsunuz. Ve yeniden aşık oluyorsunuz! Aynı adama iki kez aşık olabilir misiniz. Aynı kişiye defalarca aşık olabilirim... Bu dizide bunu çünkü sonuna kadar anlıyorsunuz. Aşk özelse bir kişiyle yaşanır. Sadece bir kalbi sevebilir defalarca. Ya karşınızda ki o değilse? Sevdiğiniz gerçek adam bir başkasıysa sadece ona benziyor diye ona aşık olabilir misiniz? Sanmıyorum. O zaman bu aldanmadır sanırım. Ya sevdiğiniz için neleri göze alırsınız? Her şeyi... Bu dizi gerek oyuncuları olsun gerek hikayesi baştan sonra mükemmel. Kore'de büyük bir hayran kitlesinin dışında bir çok Asya ülkesinde sevilen bir dizi. Dahası diğer yabancı ülkelerde de kitleleri var. Türkiye'de de yayınlandı ama geç saatlerde. O yüzden fazla bilenin olduğunu sanmıyorum. Bilinseydi ne olurdu görmek isterdim doğrusu =) 2002 yılında yapılan eser hala hayran kitlesini kaybetmemiş durumda, bu durumda anlıyoruz ki eser gerçekten insanların içine işlemiş! Ne diyebilirim bence de harika bir yapıt! Kesinlikle izlenmeli diyorum=)


Yıl: 2002
Bölüm Sayısı: 20
Türü: Romantik, Hayat, Dram

Oyuncular:

Bae Yong Joon - Kang Joon Sang / Lee Min Hyung
Choi Ji Woo - Jung Yu-jin
Park Yong Ha - Kim Sang-Hyuk
Park Sol Mi - Oh Che-lin
Lee Hye Eun - Jin Suk
Ryu Seung Soo - Yong Kuk

Aldığı Ödüller:

2002 KBS Ödülleri: En İyi Oyuncu (Bae Yong Jun)
2002 KBS Ödülleri: En iyi Oyuncu (Choi Ji Woo)
2002 KBS Ödülleri: İyi Oyuncu (Park Yong Ha)
2002 KBS Ödülleri: Popülerlik Ödülü (Bae Yong Jun)
2002 KBS Ödülleri: Popülerlik Ödülü (Choi Ji Woo)
2004 KBS Ödülleri: Özel Ödül (Yoon Seok Ho)

Buradan Türkçe altyazı ile izleyebilirsiniz.