My Sassy Girl


Kyun-woo, ailesi tarafından hep bir kız gibi yetiştirilmiştir. Pasif ancak iyi kalpli olan bu üniverste öğrencisinin annesinden zaman bulup arkadaşlarıyla gittiği bir bar vardır. Çoğunlukla çok içip sarhoş olur, kapıdan geçen bir kızı beğenir ve ona asılır, yine çoğunlukla, asıldığı kız ona yüz vermez. Birgün okulundan dönerken, metroda bir kızla karşılaşır. Kız çok sarhoştur, metroda Kyun woo'nun üzerine kusar. Kyun woo çok sinirlenmiştir, ancak kızın metroda sızdığını görünce onu orada öyleye bırakamaz. Kızı da alıp bir otele götürür. Sabaha kadar yanında kalır, kız sabah uyandığında ona olayları anlatır ancak kız çok sinirlenir. O gün oradan ayrılırlar. Daha sonra Kyun woo yine içmeye gittiğinde, kapıdan bir kız beğenir. Bardan ayrılıp kıza selam verir, ancak gördüğü şey onu şaşırtacaktır çünkü karşısına çıkan metrodaki kızdan başkası değildir. Kızın adı Jun Ji-hyundur ve oğlanı erkek arkadaşı ilan eder. Oğlan istemediğini söylese de kız onu umursamaz, ondan sürekli imkansız ve saçma sapan şeyler ister, gittikleri her yerde bir problem çıkarır... Kyun woo başlarda bütün bunlardan nefret etse de, sonradan kıza aşık olduğunu anlayacaktır, ancak onun hakkında bilmediği birçok hüzünlü anı vardır.

My sassy girl, insana romantizmi, hüznü, eğlenceyi, mutluluğu, hepsini aynı anda yaşatan, mükemmel bir Kore filmi. Hep bir kız gibi yetiştirilmiş bir oğlanla, bir oğlan gibi güçlü, ancak geçmişi acılarla dolu bir kızın tanışmasından aşık olmasına, aşık olmasından kavuşamamalarına, oradan da başlarda kızın yanına bile yaklaşmak istemeyen oğlanın birleşme çabalarına kadar herşey tek bir filme sığdırılmış. Filmin başlarında asi kızımızın hakkında hiçbir şey bilmiyor, yaptığı herşeyi bir muzurluk, komedi unsuru olarak düşünüyoruz, ama hayır, sevgilisinden istediği herşeyin aslında bir sebebi var, aslında onun da geçmişte, unutmadığı anıları var. İnsanı insan olarak işleyen bu hikayede kimse mükemmel değil. Ancak sevgileri öyle ki, oğlan ne olduğunu umursamıyor, tek istediği huysuz kızına ulaşabilmek. Beraber sahip oldukları anıların başka şeyler üzerine kurulu olmasını da umursamıyor, tek istediği onu bir kez daha görebilmek. Ancak tam ümitleri yitirmişken, hüzünlü biriyorlar işte derken bize süpriz yapan o filmlerden biri My Sassy Girl. "Eğer birlikte olmamız gerekseydi, kader bizi bir araya getirirdi" diyor baş karakter, aşkından vazgeçerken, gerçi bunu söyledikten sonra yine vazgeçemiyordu ama, konu bu değil, ve filmin sonunda görüyoruz ki, kader denilen o tesadüfler zinciri, siz akışına bıraksaymışsınız zaten karşılaştıracakmış sizi. Ama yook.. Bizi öyle salya sümük ağlatmadan olmazdı değil mi =)

Hayatın içinden, gerçek bir romantik komedi bu My Sassy Girl. Sürekli izleseniz her seferinde yine ağlayacağınız, yine güleceğiniz, yine eğleneceğiniz türden bir film. Mutlaka izlenmesi gerekenler listenizin arasına alın derim ben.

Download Linki:
Part 1 | Part 2 | Part 3 | Part 4 | Part 5 | Part 6 | Part 7 | Part 8